ပို့ချချက်(၁) ဂြိုဟ်ပရိယာယ်များ++++++++++++++++++++အားလုံးမင်္ဂလာရှိကြပါစေ ကြောင်းနှုတ်ခွန်းဆက်ပါသည်။မင်္ဂလာပါ။အင်္ဂဝိဇ္ဇာ ပညာ မှ အရေးကြီးဆုံး ဂြိုဟ်တို့၏ပရိယာယ်များ ကို ပို့ချ ပေးလိုက်ပါတယ်။++++++++ ...

Read more »

ပျဉ်းတော်သိမ်ရွက် (Curry Leaf)ပျဉ်းတော်သိမ်ရွက်ဟာ အိန္ဒိယဟင်းလျာတွေမှာ မပါမဖြစ်ထည့်သွင်းချက်ပြုတ်လေ့ရှိတဲ့ ဟင်းခတ်အမွှေးအကြိုင်တစ်မျိုးဖြစ်ပါတယ်။ အသားဟင်းတွေ၊ ပဲဟင်းနဲ့ သတ်သတ်လွတ်ဟင်းလျာတွေထဲမှာ ထည့် ...

Read more »

 ဗုဒ္ဓံသရဏံ ဂစ္ဆာမိ            ဓမ္မံသရဏံ ဂစ္ဆာမိ             သံဃံသရဏံ ဂစ္ဆာမိ             &nbs ...

Read more »

လက်တွေ့အသုံးချအင်္ဂဝိဇ္ဇာဗေဒင်ပညာ(အပိုင်း၂)        အင်္ဂဝိဇ္ဇာဗေဒင်ပညာဖြင့်တွက်ချက်၍ ဟောပြောမည်ဆိုလျှင် အဓိကကျဆုံးမှာ အခါပိုင်းခြင်းပင်ဖြစ်သည်။အခါမှားလျှင် မှန်ကန်သောအဖြေကိုမည်သို ...

Read more »

                               အင်္ဂဝိဇ္ဇာဗေဒင်ပညာ      အင်္ဂဝိဇ္ဇာ ကျမ်းရင်းလင်္ကာကြီး (ဆရာတော်က ...

Read more »

ဗီတာမင်ဘီတွေဟာ လိင်အင်္ဂါ အစိတ်အပိုင်းတွေကို ပုံမှန် လုပ်ဆောင်နိုင်အောင် ကူညီပေးပါတယ်။ ခန္ဓာကိုယ်ထဲက ဗီတာမင်ဘီ ပမာဏဟာ ထွက်ရှိလာတဲ့ လိင်ဟော်မုန်းပမာဏနဲ့ ဆက်စပ်မှု ရှိနေပါတယ်။ဗီတာမင်ဘီ ခို့ျတဲ့မှု ...

Read more »
Latest Post

ဆီးခ်ဳိေရာဂါအတြက္ ၾကက္သံပုရာေပါင္း ေဆးနည္း

Written By လြင္႕ေမာင္ေမာင္ on Friday, April 4, 2014 | 3:43 AM

ဆီးခ်ိဳေရာဂါသည္ေတြအတြက္ ကုိယ္ေတြ႔ႀကံဳခဲ့ရသူေတြဆီက ဓာတ္စာ ေဆးနည္းကို တဆင့္ျပန္လည္ 
ေဖာက္သည္ခ် လုိက္ပါရေစ။ 




 ဆီးခ်ိဳေရာဂါရဲ႕ လကၡဏာမ်ား 

ဆီးခ်ိဳေရာဂါသည္ေတြအေနနဲ႔ ဆီးခ်ိဳတုိင္းတာၿပီး ဆီးခ်ိဳအမွတ္ အရမ္းတက္ေနတယ္ဆုိရင္ လုပ္ရမယ့္ အစားအေသာက္ ေဆးနည္းတမ်ိဳးပါ။ 

လုပ္နည္းလုပ္ဟန္

ၾကက္သား ၁၀ က်ပ္သားကို ဆားနဲ႔ နႏြင္း နယ္ၿပီး ( က်န္တာ ဘာဆုိ ဘာမွ် မထည့္ရ) သံပုရာ သီး စစ္စစ္ တလံုး( မခြဲမစိပ္ပဲ သဘာဝ အလံုးအတုိင္း ) နဲ႔အတူ ေရာၿပီး ေပါင္းရပါမယ္။ အကယ္၍ ၾကက္သား ကို ၂၀ က်ပ္ သားဆုိရင္ သံပုရာသီးက ၂ လံုး ျဖစ္ပါမယ္။ 

ေပါင္းၿပီးသား ၾကက္သားနဲ႔ ေပါင္းရည္ကို ေသာက္ျခင္းျဖင့္ ဆီးခ်ိဳအမွတ္ တက္မႈဟာ သိသိသာသာ က်လာမွာျဖစ္ပါတယ္။ အရသာကေတာ့ နည္းနည္း ခါးသက္သက္ေနပါလိမ့္မယ္။ 

ဒီေနရာမွာ အထူး သတိျပဳစရာတခုကေတာ့ ၾကက္သံပုရာေပါင္းရည္ကို ေသာက္လုိ႔ ဆီးခ်ိဳအမွတ္က် လာ မွာျဖစ္ေပမယ့္ ဆီးခ်ိဳ တိုင္းတာတဲ့ ကိရိယာနဲ႔ တုိင္းတာျခင္း သို႔မဟုတ္ ဆရာဝန္နဲ႔ တုိင္ပင္ျပသၿပီး ဆီးခ်ိဳ အမွတ္ က်ေနၿပီဆုိရင္ ၾကက္ သံပုရာ ေပါင္းရည္ေသာက္တာကို ရပ္ဆုိင္းထားရပါလိမ့္မယ္။ 

အကယ္၍ ဆီးခ်ိဳအမွတ္က်ေနပါလွ်က္ ပံုမွန္ဆီးအေနအထား ေရာက္ေနၿပီး ဆက္ေသာက္မယ္ဆုိရင္ လူ႔ ခႏၶာကိုယ္မွာ သၾကားဓာတ္အလြန္က်ဆင္းသြားၿပီး အခက္ေတြ႔ပါလိမ့္မယ္။ ဒါကို အထူးသတိထားဖုိ႔ေတာ့ လုိပါတယ္။ 

ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ၂ မ်ိဳး ရွိပါတယ္။ တမ်ိဳးက ခႏၶာကိုယ္ထဲက အင္ဆူလင္ဓာတ္ ထုတ္လုပ္မႈ မလုပ္ႏုိင္ေတာ့တာ မ်ိဳး ျဖစ္ ပါ တယ္။ ဒါကို အဂၤလိပ္လုိ "insulin-dependent diabetes mellitus" (IDDM) or "juvenile diabetes" လုိ႔ လည္း ေခၚဆုိပါတယ္။ 

ေနာက္တမ်ိဳးကေတာ့ ခႏၶကုိယ္ထဲက အင္ဆူလင္ဓာတ္ကုိ သံုးစြဲမယ့္ ဆဲလ္ ပ်က္စီးတာမ်ိဳးပါ။ သူ႔ကုိေတာ့ non insulin-dependent diabetes mellitus (NIDDM) or "adult-onset diabetes" ေခၚပါတယ္။

ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ဆုိတာ တကယ္ေတာ့ ေသြးထဲမွာ သၾကားဓာတ္လြန္ကဲမႈျဖစ္ေနတာကို ေခၚဆုိတာပါဘဲ။ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ခံစားရၿပီ ဆုိရင္ ေသြးထဲမွာ သၾကားဓာတ္လြန္ကဲမႈေၾကာင့္ ခၾကာခဏဆီးသြားတာ မ်ိဳး
ေတြ ျဖစ္ၿပီး ေရငတ္ျခင္း၊ မၾကာခဏ ဆာ ေလာင္ မြတ္သိပ္ တာမ်ိဳးေတြ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ 

ဆီးခ်ဳိေရာဂါရဲ႕ ဆုိးက်ိဳးေတြေၾကာင့္ ေနာက္ဆက္တြဲ အေနနဲ႔ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္သလို ေက်ာက္ကပ္လည္း ပ်က္ဆီးႏုိင္ပါတယ္။ ဒီအျပင္ မ်က္လံုးလည္း အျမင္အာ႐ံုပ်က္စီးေစတတ္ပါတယ္။ ဒီအျပင္ အနာတခု ခႏၶာ ကိုယ္မွာ ျဖစ္ခဲ့ရင္ ေသြးထဲမွာ သၾကားဓာတ္လြန္ကဲမႈေၾကာင့္ ေသြးျဖဴဥ အားနည္းၿပီး အနာကို အျမန္က်က္
ၿပီး ေပ်ာက္ကင္းေစမႈအားနည္းကာ ေတာ္ေတာ္နဲ႔ အနာမက်က္ပဲျဖစ္တတ္ပါေသးတယ္။

ဒါေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါသည္ေတြအတြက္ အခု ၾကက္သံပုရာေပါင္း ေဆးနည္းကုိ သံုးေဆာင္ျခင္းျဖင့္ 
ေသြး ထဲက သၾကား ဓာတ္လြန္ကဲမႈကို ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္မွာျဖစ္ပါတယ္။ 

ၾကက္သားနဲ႔ သံပုရာသီးကုိ ေပါင္းလုိက္လုိ႔ ထြက္လာတဲ့ ဓာတ္တမ်ိဳးဟာ ေသြးထဲက သၾကား ဓာတ္ လြန္ကဲေနတာေတြကုိ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္စြမ္းရွိပါတယ္။ 

ဆီးခ်ဳိေရာဂါသည္မ်ား စိတ္ခ်မ္းသာ ကိုယ္က်န္းမာၿပီး သက္သာ ေပ်ာက္ကင္းႏုိင္ၾကပါေစ။ 

အိမ့္သံစဥ္ ~ 

1234567 Next

တစ်ပတ်အတွင်းဒိုင်ယာရီ

အင်္ဂဝိဇ္ဇာဗေဒင်ပညာ

 
Support : Copyright © 2011. လြင္႔ေမာင္ေမာင္(ထား၀ယ္) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger