ငါးစားသံုးမႈမ်ားျခင္းက အသက္ရွည္ေစႏုိင္
Written By Live100 on Thursday, February 11, 2016 | 6:52 AM
အသက္ႀကီး သူေတြမွာ ငါးနဲ႔ ပင္လယ္စာမ်ားမ်ား စားသူေတြဟာ အဲ့ဒီအစားအစာေတြကို အစားနည္း သူေတြထက္ အသက္ပိုရွည္ႏုိင္တယ္လုိ႔ ေလ့လာမႈအရ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ငါးမွ ရ ရွိတဲ့ အုိမီဂါ-၃ ဖက္တီးအက္စစ္ အဆင့္ ျမင့္မားစြာ ရရွိသူေတြဟာ အုိမီဂါ-၃ အ ဆင့္ နည္းစြာ ရရွိသူေတြထက္ အေၾကာင္း ေၾကာင္းေၾကာင့္ ေသဆံုးႏုိင္ေျခ ၂၇ ရာ ခုိင္ႏႈန္းနဲ႔ ႏွလံုးေရာဂါေၾကာင့္ ေသဆံုး ႏုိင္ေျခ ၃၅ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလ်ာ့နည္းတယ္ လို႔ ေတြ႕ရွိထားပါတယ္။
အေမရိကန္မွ သုေတသီေတြက အသက္ ၆၅ ႏွစ္ေက်ာ္ သူေတြကို ၁၆ ႏွစ္ၾကာ ေလ့လာမႈျပဳလုပ္ ခဲ့ပါတယ္။ ဆယ္လ္မြန္၊ တူနာ၊ ငါးေသတၱာ၊ ငါးသေလာက္နဲ႔ ငါးကြမ္း႐ွပ္လုိ မ်ဳိးငါးေတြမွာပါဝင္တတ္တဲ့ အုိမီဂါ-၃ ဖက္တီးအက္စစ္ေတြ ေသြးထဲမွာ ျမင့္မားစြာ ရွိသူေတြဟာ ေသြးထဲမွာ အဆင့္နည္းစြာ ရွိသူေတြထက္ ပ်မ္းမွ်အားျဖင့္ ၂ ဒသမ ၂ႏွစ္ အသက္ပိုရွည္ တယ္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။
အုိမီဂါ- ၃ ထဲမွာပါဝင္တဲ့ DHA ဟာ ႏွလံုးေသြးေၾကာေရာဂါေၾကာင့္ ေသဆံုး ႏုိင္ေျခ နည္းပါးတာနဲ႔ သိသိသာသာ ဆက္စပ္မႈရွိၿပီး EPA ဟာ ႏွလံုးတုိက္ခုိက္ ခံရတာေၾကာင့္ ေသဆံုးႏုိင္ေျခ နည္းပါး တာနဲ႔ ဆက္စပ္မႈရွိကာ DPA မွာမူ ေလ ျဖတ္တာေၾကာင့္ ေသဆံုးႏုိင္ေျခနည္းပါး တာနဲ႔ သိသိသာသာ ဆက္စပ္မႈရွိတယ္ လုိ႔ သုေတသီေတြက ဆုိပါတယ္။
( Paing A K )
#သစ္ထူးလြင္(က်န္းမာေရး)
#health.thithtoolwin.com
Ref : Goodhealth
Labels:
အစာလည္းေဆး,
အစားအစာ
Post a Comment