Home » » ၾုကက္ဥခြံထဲက ကိတ္မုန္႔ (Cake in the Egg Shell)

ၾုကက္ဥခြံထဲက ကိတ္မုန္႔ (Cake in the Egg Shell)

Written By လြင္႕ေမာင္ေမာင္ on Wednesday, October 23, 2013 | 6:33 AM


 

Living Fashion ရဲ႕ Food က႑ကေနၿပီးေတာ့ အားလပ္ရက္ေတြ အိမ္မွာ မုန္႔လုပ္စားတတ္တဲ့ ပရိသတ္ေတြအတြက္ ခ်စ္စရာေကာင္းတဲ့ ကိတ္မုန္႔ေလး လုပ္စားဖုိ႔

နည္းလမ္းေပးမယ္ေနာ္။ ဒီလ ေအာက္တုိဘာ ပိတ္ရက္ေတြမွာ စမ္းၾကည့္ေပါ့။ အဲဒီနည္းေလး ကေတာ့ ၾကက္ဥထဲက ကိတ္မုန႔္လုပ္နည္းပဲျဖစ္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ႕

ဂ်ဳံမႈန္႔ မုန္႔ဖုတ္ေပါင္ဒါ
မုန္႔ဖုတ္ေဆာ္ဒါ ဆား
သၾကား ေထာပတ္ (Unsalted)
လီမြန္အႏွစ္ ၾကက္ဥအႀကီး ၉ လံုး
(ကိုယ္လုိခ်င္သေလာက္ သံုးႏိုင္ပါတယ္)

၁။ ၾကက္ဥထိပ္ကို အေပါက္ကေလးျဖစ္ေအာင္ ဝိုင္ပုလင္းဆို႔ေတြကို ထုတ္တဲ့ ဝက္အူလွည့္ကို အသံုး ျပဳၿပီး ေဖာက္လိုက္ပါ။ အဲဒီ ဝက္အူလွည့္ကို အလြယ္ တကူရွာမေတြ႕၊ မရွိရင္ ၾကက္ဥထိပ္ကို ဇြန္းနဲ႔ ခပ္ ဆတ္ဆတ္ကေလး အက္႐ံု ေခါက္ေပးလိုက္ပါ။


 

၂။ ဝက္အူလွည့္နဲ႔ေဖာက္လို႔ ေပါက္သြားတဲ့ အေပါက္ကေလး (သို႔) ဇြန္းနဲ႔ ေဖာက္လို႔ အက္သြား တဲ့ ၾကက္ဥထိပ္ကို အေပါက္ေလးနည္းနည္းက်ယ္သြား ေအာင္ ေဘးအခြံေလးေတြကို နည္းနည္းေလး ခြာေပး လိုက္ပါ။
၃။ ေပါက္သြားတဲ့ ၾကက္ဥထိပ္ကေန အထဲက ၾကက္ဥ အကာနဲ႔အႏွစ္ကို သြန္ခ်လိုက္ပါ။ အဲဒီ အႏွစ္ေတြ အကာေတြကို အလကားျဖစ္သြားၿပီဆိုၿပီး မစိုးရိမ္လိုက္ ပါနဲ႔၊
ကိတ္မုန္႔လုပ္ရာမွာ ျပန္သံုးေပးလိုက္ရင္ ၿပီးၿပီ ေပါ့။
                               

၄။ ၾကက္ဥေတြထဲက အကာနဲ႔ အႏွစ္ေတြအားလံုး သြန္လို႔ ကုန္သြားၿပီဆိုရင္ ၾကက္ဥေတြကို နာရီဝက္ ေလာက္ ဆားရည္ထဲမွာစိမ္ၿပီး ေဆးေၾကာလိုက္ပါ။ ဒီလို ေဆးရာမွာ
ၾကက္ဥ အတြင္းေရာ အျပင္ကိုပါ စင္ေအာင္ ေဆးေပးရမယ္ေနာ္။ ေဆးၿပီးရင္ အဝတ္ တစ္ခုေပၚမွာ ၾကက္ဥေတြကို ေမွာက္ၿပီး ေရစစ္ထားလိုက္ ပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္ဥအခြံကို ျပင္ဆင္တာ ၿပီးသြား ပါၿပီ။ ဒီတစ္ခါ ကိတ္မုန္႔လုပ္ဖို႔ ျပင္ဆင္ၾကမယ္။

► ဂ်ဳံမုန္႔၊ မုန္႔ဖုတ္ေပါင္ဒါ၊ ေဆာ္ဒါနဲ႔ ဆားေတြကို ပန္းကန္လံုး အလတ္စားထဲမွာ ေရာနယ္ထားလိုက္ပါ။

► ပန္းကန္လံုးအႀကီးထဲမွာ ၾကက္ဥနဲ႔ သၾကားကို အေရာင္ေဖ်ာ့လာတဲ့အထိ ေခါက္ေမႊေပးရပါတယ္။

►ဒီအတိုင္းပဲ ေထာပတ္၊ လီမြန္အႏွစ္ (လီမြန္ယို) ကိုလည္း နယ္ေပးပါ။
ၿပီးရင္ ေစာေစာက ေရာထားတဲ့အမႈန္႔ေတြနဲ႔ ၾကက္ဥ၊ ေထာပတ္၊ သၾကား၊ လီမြန္ယုိေတြကို သမေအာင္ ေရာနယ္ေပးလိုက္ပါ။ လီမြန္ယိုအစား venilla cream ကိုလည္း
သံုးလို႔ရပါတယ္။ အားလံုးသမသြားၿပီဆိုရင္ ခဏေလာက္ ႏွပ္ထားလိုက္ပါ။

► Piping bagလို႔ေခၚတဲ့ အိတ္ထဲကို မုန္႔ႏွစ္ေတြ ကို ေရစစ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥေတြထဲ လိုက္ျဖည့္ေပးပါ။

► ဒီလိုျဖည့္တဲ့အခါမွာ ၾကက္ဥရဲ႕ ေလးပံုသံုးပံု ေလာက္ပဲ ျဖည့္ေပးရပါမယ္။ ေလ်ာ့ျဖည့္မိရင္ ျပည့္စံု တဲ့ ၾကက္ဥကိတ္လွလွပပေလး မရေတာ့သလို ပိုျဖည့္ မိရင္လည္း မုန္႔ဖုတ္ေနတဲ့အခ်ိန္မွာ လွ်ံထြက္ၿပီး ၾကက္ဥကြဲတတ္ပါတယ္။

►အားလံုးျပင္ဆင္ၿပီးရင္ oven ထဲမွာ ၃၅ဝ ဒီဂရီ ဖာရင္ဟိုက္နဲ႔ ၂၃ မိနစ္ေလာက္ ထည့္ဖုတ္ေပးလိုက္ရင္ ရပါၿပီ။ပံုကိုၾကည့္ရတာေတာ့ တစ္မ်ဳိးျဖစ္ေနမွာပါ။ ႐ုပ္ဆိုးတယ္မဟုတ္လား။ ဒါေပမဲ့ ကိစၥမရွိပါဘူး အျပင္ ကိုထြက္ေနတဲ့ ကိတ္သားေတြကို ဖယ္လိုက္ၿပီး ၾကက္ဥကို ေရစိုဝတ္နဲ႔
သုတ္ေပးလိုက္ပါ။

ကဲ ဒါေတြအားလံုး အေခ်ာသတ္ၿပီးစီးသြားၿပီဆို ရင္ ၾကက္ဥကိုခြာၿပီး အထဲက ကိတ္မုန္႔ကို စားလို႔ရပါ ၿပီ။ သူငယ္ခ်င္းေတြကို အလုပ္႐ႈပ္ခံ စားခ်င္တဲ့သူေတြ စမ္းၾကည့္ေပါ့။
အခ်ဳိပြဲ ထူးဆန္းတာေလးအေနနဲ႔ သံုးခ်င္ရင္လည္း ရပါတယ္။ ကေလးေတြကိုလည္း ေက်ာင္းကို ထည့္ေပးလို႔ရတာေပါ့။

MILO(LivingFashion)
Share this article :

Post a Comment

 
Support : Copyright © 2011. လြင္႔ေမာင္ေမာင္(ထား၀ယ္) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger