Home »
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
» Chicken Drumstick Soup with Fried Tofu and Duck Egg..
Chicken Drumstick Soup with Fried Tofu and Duck Egg..
Written By လြင္႕ေမာင္ေမာင္ on Monday, October 21, 2013 | 9:13 PM
Tuesday, October 22, 2013
ဒီပာင္းကေတာ့...တရုတ္စတိုင္လ္လို.ေၿပာလဲရပါတယ္....ခ်က္ၿပဳတ္နည္းက
လြယ္ကူပါတယ္....။
ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကေတာ့...
၁။ ၾကက္ေပါင္............( ၆) ခု
၂။ တိုပာူးၿဖဴ(ပဲၿပား)...............၂တုံး
၃။ ဘဲဥ......................( ၆) လုံး
၄။ပာင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္(ငရုတ္ေကာင္းေစ့၊နံနံပင္အၿမစ္၊ၾကက္
ၿဖဴ၊ နာနတ္ပြင့္...)
ၾကက္ေပါင္ကိုဆီပူပူၿဖင့္၅မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ထားပါ..တိုပာူးၿဖဴ(ပဲၿပား)ကို
လည္းအနည္းငယ္ၾကြပ္ေအာင္..ေၾကာ္ထားၿပီး..ဘဲဥကိုေတာ့ၿပဳတ္ၿပီးအခြံခြါထားပါ...။
ပာင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြကို...ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေထာင္းထားပါ..။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..ဆီအနည္းငယ္ၿဖင့္ပာင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြကိုဆီ
သတ္ပါ...အနံ.ေမႊးလာလ်ွင္...ၾကက္ေပါင္၊ဘဲဥၿပဳတ္၊ပဲၿပားတုံးေတြကိုထည့္
ေမႊေပးရပါမယ္..။
ပဲငံၿပာရည္အပ်စ္(အေနာက္၇ည္)ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ရည္
သၾကားအနည္းငယ္..ၾကက္သားမွဳန္.ေတြကို..အရာသာအၿဖစ္ၿဖည့္စြက္ပါ။
နာရီ၀က္ေလာက္ၾကာလို.ပာင္းခတ္အေမႊးနံ.မ်ား...စြဲကပ္ေနၿပီဆိုရင္ေတာ့..
ဇကာတစ္ခုနဲ.ပာင္းခတ္အေမႊးအၾကိုင္ေတြကို..စစ္ထုတ္ပစ္လိုက္ပါ..။
နံနံပင္ေလးအုပ္ၿပီး...ေမႊးေမႊးခ်ိဳခ်ိဳ...ပာင္းရည္တၿဖစ္လဲဒီပာင္းခ်ိဳေလးကို
ဆူကီေဆာ့စ္ေလးနဲ.တြဲဖက္သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ.....
Myanmar Online News
Labels:
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
Post a Comment