Home » » ငါးအခ်ိဳေပါင္း

ငါးအခ်ိဳေပါင္း

Written By လြင္႕ေမာင္ေမာင္ on Saturday, October 13, 2012 | 8:14 PM


ငယ္ငယ္က ငါးသိပ္မၾကိဳက္တဲ႔ကြ်န္မဟာ အသက္နဲနဲရလာေတာ႔ ငါးကိုႏွစ္သက္တတ္လာပါတယ္။ ဒါေပမယ္႔လည္း ဆီၿပန္ကိုလည္းသိပ္မစားခ်င္တာေၾကာင္႔ ဆီၿပန္မဟုတ္တဲ႔ ငါးဟင္းေလးေတြကို ရွာေဖြၾကည္႔မိတဲ႔အခါ ဒီဟင္းေလးကို သြားေတြ႔ပါတယ္။ ဒီလုိခ်က္နည္းကေတာ႔ တရုပ္စတိုင္ၿဖစ္တာေၾကာင္႔ ဟင္းခ်က္၀ိုင္ကို အဓိကသံံုးၿပီး ဆီမပါသေလာက္မို႔ က်န္းမာေရးနဲ႔ညီညြတ္တာေတာ႔ အထူးေၿပာဖြယ္မရွိပါဘူး။ ဆီမပါလုိ႔ အရသာမေကာင္းဘူးလုိ႔ေတာ႔ မထင္နဲ႔ေနာ္။

ထမင္းၿဖဴေလးနဲ႔ဆိုရင္ သိပ္လိုက္လုိ႔ ဒီဟင္းနဲ႔ဆို ထမင္းလိုက္ပြဲမေဆာင္မၿဖစ္ ေဆာင္ရမွာေသခ်ာသေလာက္ပါပဲ။ အရသာရွိၿပီး အခ်ိန္ခဏေလးအတြင္းမွာတင္ ခ်က္ႏိုင္တဲ႔ ငါးေပါင္းလုပ္နည္းေလး ၾကည္႔ၾကရေအာင္

ငါးတစ္ေကာင္လံုးေပါင္းနည္းကိုိ ၾကည္႔ခ်င္ရင္ ဒီလင္႔ မွာၾကည္႔လုိ႔ရပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ပဲငံပ်ာရည္ အၾကည္- စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း

ဟင္းခ်က္၀ိုင္ၿဖဴ (တရုပ္ေတြသံုးေလ႔ရွိတဲ႔ ဆန္နဲ႔လုပ္ထားတဲ႔၀ိုင္ပါ၊ city mart မွာ၀ယ္လုိ႔ရပါတယ္) - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း ႏွမ္းဆီ အနည္းငယ္

သၾကား ( rock sugar) ၂ခဲ (မရရင္ ရိုးရိုးသၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ထည္႔ပါ)

ငါးအသားလႊာ (ငါးရံ႔) - ၂၀၀ ဂရမ္

ဂ်င္းအနည္းငယ္

ငရုပ္သီး စိမ္း ၂ ေတာင္႔ (အစပ္မစားႏိုင္ရင္ ေလ်ာ႔ထည္႔ပါ)

ငါးေပါင္းၾကမယ္ သၾကားခဲ ၂ ခဲကို ပံုပါအတိုင္း ပဲငံပ်ာရည္၊၀ိုင္နဲ႔စိမ္ထားပါ။

ငါးကို အညွီနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ မန္က်ီးႏွစ္နဲ႔ ၂ ခါေဆးၿပီး ဆား၊ ဟင္းခပ္မွဳန္႔နယ္ထားၿပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားလုိက္ပါ ငါးကိုေပါင္းမယ္႔ပန္းကန္ထဲေၿပာင္းထည္႔ၿပီး ပဲငံပ်ာရည္၊ သၾကား၀ိုင္အေရာကို အေပၚမွေလာင္းထည္႔ေပးပါ။

ႏွမ္းဆီေလးလဲ နဲနဲဆမ္းေပးပါ။

ေနာက္ဂ်င္းေလးေတြကို ေသးေသးေလးေတြလွီး၊ ငရုပ္သီးေလးေတြကိုလည္းလွီးၿပီး ငါးေပၚမွာၿဖဴးေပးပါ။

ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ခုနကငါးထည္႔ထားတဲ႔ ပန္းကန္ကုိ ၇ မိနစ္ေလာက္ေပါင္းေပးရင္ရပါၿပီ ၾကက္သြန္မိတ္ေလးၿဖဴးလိုက္ရင္ေတာ႔ ထမင္းၿဖဴၿဖဴေလးနဲ႔ တြဲစားဖုိ႔ အရသာရွိလွေသာ ငါးေပါင္းေလး အဆင္သင္႔ၿဖစ္သြားပါၿပီ။


မူရင္းသတင္း-- EVY's Kitchen

Post By : ေအးခ်မ္းမြန္
Share this article :

Post a Comment

 
Support : Copyright © 2011. လြင္႔ေမာင္ေမာင္(ထား၀ယ္) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger