လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ကန္စြန္းရြက္ (၁) Kg အ႐ိုးကိုပါ အသံုးျပဳပါ။
ပ်ားရည္ (၄၀၀) ဂရမ္
ေရ (၄)လီတာမွ်
ေရေကာင္းေကာင္းဆန္႔သည့္
အုိးႀကီး (၁)အိုး
ျပဳလုပ္နည္း
အထက္ပါပစၥည္းမ်ား အားလံုးေရာ၍ မီးမွ်င္းမွ်င္းႏွင့္ (၄) နာရီ ၾကာတည္ပါ။
အဖတ္မ်ားကို စစ္၍ ပုလင္းထဲ ထည့္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ (၂-၃)ရက္ထားပါ။ မိသားစု (၁)ဦးခ်င္း တစ္ေန႔(၁)ခြက္ေသာက္ ရပါမည္။
ကန္စြန္းရြက္ဟင္းခ်ိဳေသာက္ျခင္းျဖင့္ အဆုတ္အတြက္ ေကာင္းသည္ဟု တ႐ုတ္လူမ်ိဳးမ်ားက အထူးသျဖင့္ ဓေလ့႐ိုးရာအျဖစ္ ေသာက္ၾကသည္။
အက်ိဳးသက္ေရာက္ပံုမ်ားမွာ
(၁) အဆုတ္အတြင္း အဆိပ္အေတာက္မ်ားကုိ စင္ၾကယ္သန္႔ရွင္းေစသည္။ ေဆးလိပ္ေသာက္သူမ်ား ေလထုညစ္ညမ္းေသာ ပတ္၀န္းက်င္ တြင္ ေနထိုင္သူမ်ားအတြက္ ႀကီးမားေသာ ေကာင္းက်ိဳးရေစသည္။
(၂)အာပုပ္နံံံ႔နံသူမ်ားသည္လည္း ဤဟင္းခ်ိဳေသာက္ျခင္းက ကုစားေစႏုိင္သည္။
(၃)ပူ၍ေျခာက္ေသြ႕ေသာ ရာသီတြင္ ခႏၶာကိုယ္တြင္း အပူမ်ားသူမ်ား ေသာက္ျခင္းျဖင့္ အပူၿငိမ္းေစသည္။
(၄)အဆုတ္ကို သန္႔ရွင္းစင္ၾကယ္ေစသျဖင့္ ေခ်ာင္းဆိုးေနသူမ်ားအတြက္ သင့္ေလ်ာ္ေကာင္းမြန္ေသာေဆးတစ္လက္ျဖစ္သည္။
HT (Health Updates Journal No. 89)
Post a Comment