Pages

Monday, October 21, 2013

Chicken Drumstick Soup with Fried Tofu and Duck Egg..


Tuesday, October 22, 2013

ဒီပာင္းကေတာ့...တရုတ္စတိုင္လ္လို.ေၿပာလဲရပါတယ္....ခ်က္ၿပဳတ္နည္းက
လြယ္ကူပါတယ္....။

ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကေတာ့...

၁။ ၾကက္ေပါင္............( ၆) ခု
၂။ တိုပာူးၿဖဴ(ပဲၿပား)...............၂တုံး
၃။ ဘဲဥ......................( ၆) လုံး
၄။ပာင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္(ငရုတ္ေကာင္းေစ့၊နံနံပင္အၿမစ္၊ၾကက္
ၿဖဴ၊ နာနတ္ပြင့္...)

ၾကက္ေပါင္ကိုဆီပူပူၿဖင့္၅မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ထားပါ..တိုပာူးၿဖဴ(ပဲၿပား)ကို
လည္းအနည္းငယ္ၾကြပ္ေအာင္..ေၾကာ္ထားၿပီး..ဘဲဥကိုေတာ့ၿပဳတ္ၿပီးအခြံခြါထားပါ...။

ပာင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြကို...ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေထာင္းထားပါ..။

ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..ဆီအနည္းငယ္ၿဖင့္ပာင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြကိုဆီ
သတ္ပါ...အနံ.ေမႊးလာလ်ွင္...ၾကက္ေပါင္၊ဘဲဥၿပဳတ္၊ပဲၿပားတုံးေတြကိုထည့္
ေမႊေပးရပါမယ္..။

ပဲငံၿပာရည္အပ်စ္(အေနာက္၇ည္)ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ရည္
သၾကားအနည္းငယ္..ၾကက္သားမွဳန္.ေတြကို..အရာသာအၿဖစ္ၿဖည့္စြက္ပါ။
နာရီ၀က္ေလာက္ၾကာလို.ပာင္းခတ္အေမႊးနံ.မ်ား...စြဲကပ္ေနၿပီဆိုရင္ေတာ့..
ဇကာတစ္ခုနဲ.ပာင္းခတ္အေမႊးအၾကိုင္ေတြကို..စစ္ထုတ္ပစ္လိုက္ပါ..။

နံနံပင္ေလးအုပ္ၿပီး...ေမႊးေမႊးခ်ိဳခ်ိဳ...ပာင္းရည္တၿဖစ္လဲဒီပာင္းခ်ိဳေလးကို
ဆူကီေဆာ့စ္ေလးနဲ.တြဲဖက္သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ.....
Myanmar Online News

No comments:

Post a Comment