ၿမန္မာ ေဆးက်မ္း မ်ား အလိုအရ ခါး၏ ၊ စပ္ရွားရွားရွိ၏ ။ ေအး၏ ၊ ေၾကက်က္
လြယ္၏ ၊ ၀မ္းကို သက္ေစ၏ ၊ ပိုးကို ႏိုင္၏ ၊ ဆာေလာင္ျခင္းကို ျဖစ္ေစတတ္၏ ၊
သည္းေျခ သလိပ္ကို ႏိုင္၏ ။ မ်က္စိေရာဂါ ၊
ေယာနိ၌ ျဖစ္ေသာ ေရာဂါမ်ား ၊ ေသြးအား နည္းျခင္း ၊ ဆီးႏွင့္ စပ္ေသာ
ေရာဂါမ်ားကို ေပ်ာက္ေစသည္။ ၾကက္ဟင္းခါးရြက္ကို ဆား၊ ထန္းလ်က္ ထည့္၍ ၃ ခြက္
တစ္ခြက္တင္ က်ိဳေသာက္က တုန္ဖ်ား ၊ ခ်မ္းဖ်ား ေပ်ာက္၏ ။
အရြက္ႀကိတ္
ၫွစ္ရည္ကို ေသာက္လွ်င္ အူတြင္းရွိ ေရာဂါပိုးမ်ားကို ေသေၾက ပ်က္စီး၏
။ၾကက္ဟင္းခါး ရြက္ရည္ကို ဖန္ခါးသီးႏွင့္ ေသြးေသာက္ေသာ္ အသည္းေရာင္၍
အသား၀ါေသာ ေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္း၏။ မူးေမာ္ျခင္းလည္း ေပ်ာက္ရန္ လည္းေကာင္း ၊
ေၫွာ္ခံေဆး အျဖစ္ လည္းေကာင္း ၊ ၾကက္ဟင္းခါးရြက္ကို ေခ်၍ ရွဴေပး ရ၏။
အဖ်ားကို ႏိုင္ေသာ သတၱိရွိသျဖင့္ အရြက္ကို ႀကိတ္၍ ရေသာ အရည္ကို
တိုက္ေပးျခင္းျဖင့္ ေသြးလြန္ တုပ္ေကြး ေရာဂါ ေပ်ာက္၏။
ေခြးရူးကိုက္ေသာ ေနရာမ်ားတြင္အရြက္ကိုႀကိတ္၍ အံုေပးျခင္း၊ အရည္ၫွစ္
ထည့္ေပးျခင္း ၊ ေသာက္ေပးျခင္းျဖင့္ ေပ်ာက္ကင္း၏။ ၾကက္ဟင္းခါးသီး အေျခာက္ကို
ေက်ာက္ပ်ဥ္တြင္ ေသြးလူးေသာ္ လည္ေခ်ာင္း ေရာင္ေသာ ေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္း၏
။ၾကက္ဟင္းခါးသီးရည္ကို ဆီႏွင့္ ေရာေသာက္က ကာလ၀မ္းေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္း ၏ ။
၎အရည္တြင္ ပ်ားရည္အနည္းငယ္ ေရာေသာက္လွ်င္ ေရဖ်ဥ္းေရာဂါ
ေပ်ာက္ကင္း၏။အသီးႏုအရည္ကို မီးေပၚ၌ ေႏြး၍ လိမ္းေပးလွ်င္ အဆစ္ေရာင္ေရာဂါ
ေပ်ာက္၏ ။
Mg Mandalay
ႀကက္ဟင္းခါးသီးႏွင့္ အရြက္ က်န္းမာေရး အတြက္ ေဆးတလက္
Written By လြင္႕ေမာင္ေမာင္ on Thursday, October 10, 2013 | 1:41 AM
Labels:
က်န္းမာေရး,
အစားအစာ
Post a Comment