ၿဗိတိသွ်ေန႔စဥ္စား အာဟာရေဖာင္ေဒးရွင္းရဲ႕ ထုတ္ျပန္ခ်က္အရ လက္ဖက္စိမ္းရည္ဟာ သဘာ၀အတိုင္းအရည္ဓာတ္ျဖည့္တဲ့ အာဟာရတစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းအႂကြယ္၀ဆံုး အာဟာရတစ္မ်ိဳးျဖစ္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ လက္ဖက္ရည္ရဲ႕ က်န္းမာေရး အက်ိဳးျပဳအာနိသင္ကို အထူးျပဳေလ့လာေနတဲ့ Dr.Tim Bond က flavonoids ပါ၀င္မႈဟာ လက္ဖက္ရည္ကို နာမက်န္းမႈေတြကေန ကာကြယ္ေပးေစႏိုင္တဲ့ ေသာက္စရာ ျဖစ္လာေစခဲ့ေၾကာင္း ေျပာၾကားထားပါတယ္။
လက္ဖက္ရည္ဆိုရာမွာ လက္ဖက္စိမ္းရည္ဟာ ကိုယ္ခႏၶာရဲ႕ ဇီ၀ ျဖစ္ပ်က္မႈ ျဖစ္စဥ္မ်ားကို ျမႇင့္တင္ေပးႏိုင္ၿပီး အဆီဓာတ္ကို အူကေန စုပ္ယူျခင္းကို တားဆီးေပးပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ဖလူအို႐ိုက္ ပါ၀င္တဲ့အတြက္လည္း လက္ဖက္စိမ္းရည္ေသာက္ရင္ သြားဖံုးေရစီးကမ္းၿပိဳလိုက္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးၿပီး အ႐ိုးေတြကို သန္မာေစပါတယ္။ ႏွလံုးေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ၿပီး ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာနဲ႔ ခံတြင္းကင္ဆာကိုလည္း ျဖစ္ပြားမႈႏွဳန္းေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
သက္ကို
ref;ANI
Health Updates Journal
No comments:
Post a Comment