Pages

Saturday, February 21, 2015

အားျဖည့္အခ်ိဳရည္ႏွင့္အရက္ တြဲဖက္ေသာက္ျခင္းက ဆိုးက်ိဳးပိုမ်ား

ဂ်ာမန္ထုတ္ Jagermeister အရက္ကို Red Bullကဲ့သို႔ အားျဖည့္အခ်ိဳရည္မ်ားႏွင့္ တြဲဖက္ေပးထားသည့္ Jager Bomb ယမကာ အခင္းအက်င္းသည္ အေနာက္ႏုိင္ငံမ်ားတြင္ သိသိသာသာ ေခတ္စားလာေသာ္လည္း ယင္းသည္ အႏၱရာယ္ကို ဖိတ္ေခၚမႈ တစ္ခုဟု အေမရိကန္ ပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကားခဲ့

အားျဖည့္အခ်ိဳရည္ႏွင့္အရက္ တြဲဖက္ေသာက္ျခင္းက ဆိုးက်ိဳးပိုမ်ား
အရက္ကို အားျဖည့္အခ်ိဳရည္မ်ားႏွင့္ ေရာ၍ ေသာက္သံုးျခင္းသည္ အရက္ခ်ည္းသက္သက္ ေသာက္ျခင္းထက္ အႏၱရာယ္ ပိုႀကီးမားေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက သတိေပးလိုက္သည္။ ဂ်ာမန္ထုတ္ Jagermeister အရက္ကို Red Bullကဲ့သို႔ အားျဖည့္အခ်ိဳရည္မ်ားႏွင့္ တြဲဖက္ေပးထားသည့္ Jager Bomb ယမကာ အခင္းအက်င္းသည္ အေနာက္ႏုိင္ငံမ်ားတြင္ သိသိသာသာ ေခတ္စားလာေသာ္လည္း ယင္းသည္ အႏၱရာယ္ကို ဖိတ္ေခၚမႈ တစ္ခုဟု အေမရိကန္ ပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကားခဲ့သည္။ အရက္ကို အားျဖည့္အခ်ိုရည္ႏွင့္ ေရာစပ္ေသာက္သံုးျခင္းသည္ အဘက္ဘက္မွ ဆိုးက်ိဳးသက္ေရာက္ႏုိင္ၿပီး အရက္စြဲလမ္းမႈ ျဖစ္ေပၚေအာင္

 ပိုမို လံႈ႕ေဆာ္ေပးေၾကာင္းလည္း သိရွိရသည္။

အားျဖည့္အခ်ိဳရည္၏ အာနိသင္ေၾကာင့္ ႏိုးၾကားေနသည့္အခါ အရက္ကို ပိုမို၍ မ်ားမ်ားစားစား ေသာက္ျဖစ္သြားၿပီး ရိုင္းစိုင္းေသာ အျပဳအမူမ်ိဳး က်ဴးလြန္မိရန္ ျဖစ္ႏုိင္ေျခလည္း ပိုမ်ားလာေလ့ရွိေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက မွတ္ခ်က္ျပဳခဲ့သည္။ Jager Bombသည္ လူငယ္မ်ားအၾကား ေရပန္းစားသည့္ ယမကာတစ္မ်ိဳး ျဖစ္ေသာ္လည္း လက္ေတြ႕တြင္မူ ေရွာင္ၾကဥ္သင့္ေသာ အတြဲအဖက္မ်ိဳးဟု မစ္ခ်ီဂန္တကၠသိုလ္၊ လူမႈေရး သုေတသန ဌာနမွ ေဒါက္တာ မီဂန္ပက္ထရစ္က မွတ္ခ်က္ျပဳခဲ့သည္။

"ေကာလိပ္ေက်ာင္းသားေလးေတြ အရက္ပိုစြဲလာတဲ့ အေၾကာင္းရင္းဟာ အားျဖည့္အခ်ိုရည္ေတြနဲ႔ ေရာစပ္ၿပီး ေသာက္ၾကလို႔ ဆိုတာကို ကၽြန္မတို႔ ေတြ႕ရွိလာခဲ့ပါတယ္။ ေျပာရမယ္ဆိုရင္ အဲဒီလို ေရာစပ္တာဟာ အရက္သီးသန္႔ ေသာက္တာထက္ အဆိပ္အေတာက္ ပိုမ်ားပါတယ္"ဟု ေဒါက္တာမီဂန္က ဆိုသည္။ ပင္ဆယ္လ္ေဗးနီးယား အစိုးရ တကၠသိုလ္မွ ပေရာ္ဖက္ဆာ ဂ်နီဖာမက္စ္သည္ အဆိုပါ ေလ့လာမႈတြင္ ေဒါက္တာမီဂန္ႏွင့္ ပူးေပါင္းပါဝင္ခဲ့သူ ျဖစ္သည္။

လူငယ္ေက်ာင္းသား (၆၅၂)ဦးကို အေျခခံ ေလ့လာခဲ့ေသာ သုေတသန ရလဒ္ႏွင့္ စပ္လ်ဥ္းၿပီး ေဒါက္တာဂ်နီဖာက "ဒီလိုအေရာအစပ္ဟာ အဆိပ္အေတာက္ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ပိုမ်ားတဲ့အျပင္ အရက္မ်ားမ်ား ေသာက္ျဖစ္ေအာင္လည္း လံႈ႕ေဆာ္တတ္ပါတယ္။ အားျဖည့္အခ်ိဳရည္ရဲ႕ အာနိသင္ေၾကာင့္ ႏိုးၾကားေနတဲ့အခါ အရက္ကို ပိုၿပီး ေသာက္ေလ့ရွိလာတယ္ေလ။ အရက္အဝင္မ်ားတဲ့အခါ လူမႈေရး နယ္ပယ္မွာ လက္ခံဖို႔ခက္တဲ့ အျပဳအမူမ်ိဳးေတြ ပိုလုပ္ျဖစ္လာတယ္"ဟု ရွင္းျပခဲ့သည္။ မၾကာေသးမီကလည္း ဂ်ာမနီႏိုင္ငံမွ သုေတသီ တစ္စုသည္ အားျဖည့္အခ်ိဳရည္မ်ား ေသာက္သံုးျခင္းေၾကာင့္ ႏွလံုးခုန္ႏႈန္းကို ေႏွးေကြးသြားေအာင္

 ေျပာင္းလဲသက္ေရာက္ေစေၾကာင္း ေဖာ္ထုတ္ ေတြ႕ရွိထားခဲ့သည္။

Planet Myanmar Network

မိတ္ကပ္ဖ်က္ဖုိ႕ဘာေၾကာင့္ အေရးႀကီးတာလဲ


ညမအိပ္ခင္ လိမ္းထားတဲ့မိတ္ကပ္ေတြကို စင္ၾကယ္ေအာင္ေဆးၿပီးမွ အိပ္စက္တာဟာ အလွအပ ဂရုျပဳသူတုိင္းအတြက္ အေျခခံက်တဲ့အခ်က္ဆုိတာ နားလည္ၾကမွာပါ။ အိမ္ျပန္ေနာက္က်တဲ့ ညေတြမွာ ေဒါက္ဖိနပ္ကို ကန္ထုတ္လုိက္ၿပီး အိပ္ရာေပၚ တန္းပစ္လွဲလိုက္ခ်င္ၾကသူ ခ်ည္းပါပဲ။

မိတ္ကပ္ဖ်က္ျခင္းဟာ ဘာေၾကာင့္အေရးပါသလဲဆုိတာ အနည္းငယ္ ရွင္းျပပါရေစ။ ပံုမွန္အားျဖင့္ အလြန္စြဲၿမဲေစတဲ့ ေရစိုခံ မ်က္ေတာင္ေကာ့ေဆးေတြဟာ မ်က္လံုးမွာ တစ္ညလံုးရွိေနတဲ့ အခါ အျမင္အာရံုနဲ႕ပတ္သက္ၿပီး ပိုးမႊား၀င္တာေတြ ျဖစ္ႏုိင္ပါတယ္။ ပိုးမႊားေတြဟာ လုိင္နာရဲ႕ gel အရည္မ်ိဳးထဲမွာ ပိုမိုလွ်င္ျမန္စြာ ၀င္ေရာက္ႏုိင္ပါတယ္။

အသက္အရြယ္ရလာတဲ့ သူေတြအဖို႕ ပိုၿပီးေတာင္ သတိထားသင့္ပါတယ္။ မိတ္ကပ္လိမ္းၿပီး တစ္ညတာလံုး မိတ္ကပ္နဲ႕အတူ အိပ္စက္လုိက္တဲ့အခါ ေခၽြးေပါက္ပိတ္ၿပီး အသားအေရကို ပုပ္သိုးသြားေစပါတယ္။

- မ်က္ႏွာသစ္ ပု၀ါေတြဟာ တကယ္အသံုး၀င္ရဲ႕လား?

ညအခ်ိန္မေတာ္ ျပန္လာတတ္သူ မိန္းမပ်င္းေလးမ်ားအတြက္ ဒီမိတ္ကပ္ဖ်က္ ပု၀ါေလးေတြဟာ အက်ိဳးေက်းဇူးထူး တစ္ခုလုိ႕ထင္ႏုိင္ပါတယ္။ စသံုးလိုက္ခ်ိန္မွာ ပါးေလးေတြနီရဲသြားတဲ့အတြက္ သိပ္ႏွစ္သက္စရာေကာင္းတာပဲလုိ႕ ထင္ႏုိင္ပါတယ္။ တကယ့္အမွန္တရားအစစ္ကေတာ့ ႏွင္းဆီေသြးေရာင္ျဖစ္သြားတာမ်ိဳး မဟုတ္ပါဘူး။

အလြတ္တန္းမိတ္ကပ္ပညာရွင္ Larry Yeoက “ေရနဲ႕ေကာင္းစြာေဆးေၾကာျခင္း မရွိဘဲနဲ႕ေတာ့ အညစ္အေၾကးေတြဟာ အလႊာပါးေလးတစ္လႊာစာေလာက္ေတာ့ က်န္ခဲ့မွာပါပဲ။” လုိ႕ ဆုိပါတယ္။ ဆုိေတာ့ ဒီပု၀ါမ်ိဳးဟာ လံုး၀ကိုအသံုးမ၀င္ေတာ့ဘူးလား။

- သန္႕စင္ပု၀ါမ်ားအား မွန္ကန္စြာအသံုးျပဳနည္း

တကယ္လုိ႕မ်ား မ်က္ႏွာသန္႕စင္ပု၀ါကို အသံုးျပဳမယ္ဆုိရင္ ႏူးညံ့တဲ့ မ်က္လံုးနားတစ္၀ိုက္နဲ႕ ႏႈတ္ခမ္းသားတုိ႕ကို ေရွာင္ရွားၿပီး သုတ္ပါ။ ၿပီးတာနဲ႕ ခ်က္ခ်င္း ေရေႏြးေႏြးေလးနဲ႕ သစ္လုိက္ပါ။

တလက္လက္ ေတာက္ပေနတဲ့ အုိင္းရွဲဒိုးမ်ိဳး ဆိုးထားမိတယ္ဆုိရင္ေတာ့ သာမန္ မိတ္ကပ္ဖ်က္ပု၀ါထက္ တစ္ဆင့္ပိုေကာင္းၿပီး ပိုထိေရာက္တဲ့ Shu Uemura’s Ultime8 Sublime Beauty Cleansing Oil (ဒါမွမဟုတ္) Shiseido’s Ultimate Cleansing Oil တုိ႕ကို ၾကားခံအျဖစ္သံုးေပးပါ။

သံုးနည္းကေတာ့ ဖ်က္ေဆးရည္ဆြတ္ထားတဲ့ မိတ္ကပ္ဖ်က္ပု၀ါကို ဖ်က္လုိတဲ့ မ်က္လံုး ဧရိယာနားတစ္၀ိုက္မွာ ၅-၁၀ စကၠန္႕ေလာက္ ဖိထားေပးပါ။ ၿပီးတာနဲ႕ တစ္ခ်က္တည္း ဆဲြသုတ္ၿပီး ဖယ္လုိက္ပါ။ က်န္ခဲ့တဲ့အပိုင္းအစေလးေတြကိုေတာ့ တျခားပု၀ါနဲ႕ စင္ၾကယ္သည္အထိ ထပ္ခါထပ္ပြတ္ေပးလုိက္ပါ။

ဒီေလာက္ဆုိရင္ေတာ့ မွန္ကန္တဲ့ မိတ္ကပ္ဖ်က္နည္းနဲ႕ မိတ္ကပ္ဖ်က္ပု၀ါ အသံုးျပဳနည္းကို ရရွိႏုိင္ၿပီလုိ႕ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္။

Ref:herworldplus
Trend Myanmar

Thursday, February 19, 2015

စာေမးပြဲကာလ က်န္းမာ ေနေစရန္ ေရွာင္သင့္၊ ေဆာင္သင့္ေသာ အစာ အာဟာရ


စာေမးပြဲ ကာလ က်န္းမာ ေနေစရန္ ေရွာင္သင့္၊ ေဆာင္သင့္ေသာ အစာ အာဟာရ အခုဆိုရင္ ေက်ာင္းသား၊ ေက်ာင္းသူ အမ်ားစုအတြက္ အတန္းတင္ စာေမးပြဲ ေျဖဆိုဖို႔ နီးကပ္လာပါၿပီ။

စာေမးပြဲမွာ ေကာင္းေကာင္း ေျဖဆိုႏိုင္ဖို႔ဆိုရင္ သင္ ခန္းစာေတြကို ေၾကညက္ေအာင္ ေလ့လာထားဖို႔ လိုသလို က်န္းမာေရးလည္း ေကာင္းမြန္ေနဖို႔ လိုပါတယ္။ ေက်ာင္းသား၊ ေက်ာင္းသူေတြ က်န္းမာဖို ႔ရာအတြက္ အာဟာရ ျပည့္ဝေနသင့္ပါတယ္။ စာေမး ပြဲကာလ တစ္ေလွ်ာက္လံုးေရာ သင္ခန္းစာေတြကို အျပင္းအထန္ မွတ္သားေန သူေတြအေနနဲ႔ပါ က်န္းမာေနေစဖို႔ စားသင့္၊ ေရွာင္သင့္တဲ့ အစား အေသာက္ေတြကို ေရးသားလိုက္ ရပါတယ္။

ဥအမ်ိဳးမ်ိဳး ဘာေၾကာင့့္္ စားသင့္တာလဲ

ဘဲဥ၊ ၾကက္ဥစားရင္ စာေမးပြဲမွာ သုညပဲ ရလိမ့္မယ္ ဆိုၿပီး စေနာက္ကာ ဥအမ်ိဳးမ်ိဳးကို တခ်ိဳ႕က ေရွာင္ေလ့ ရွိပါတယ္။ တကယ္ေတာ့ ဥအမ်ိဳးမ်ိဳးမွာ မရွိ မျဖစ္ ေဖာ့စ္ဖိုလစ္ပစ္၊ ကိုလင္း၊ သံဓာတ္နဲ႔ အရည္အေသြးျမင့္ ပ႐ိုတင္းဓာတ္တို႔ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္အတြက္ အေကာင္းဆံုး အစာျဖစ္ကာ စာေမးပြဲကာ လအတြင္း စားသင့္ပါတယ္။

ဗီတာမင္စီပါေသာ အစားအစာ ဘာေၾကာင့့္္ စားသင့္တာလဲ

ဗီတာမင္ စီပါတဲ့ အစာကို တစ္ေန႔ ႏွစ္ႀကိမ္-သံုးႀကိမ္ စားတာေၾကာင့္ ကိုယ္ခံ စြမ္းအားကို ျမင့္တက္ ေစၿပီး ခႏၶာကိုယ္ ကေန သံဓာတ္ စုပ္ယူမႈကို အားေကာင္း ေစကာ ဦးေႏွာက္ဆီသို႔ ေအာက္ဆီဂ်င္ ေရာက္ရွိမႈ မ်ားေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဉာဏ္ရႊင္လန္းေစဖို႔ ခ်ဥ္တဲ့အသီးေတြ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ အစိမ္းရင့္ေရာင္ ဟင္းသီးဟင္း ရြက္္ေတြ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ င႐ုတ္သီးမွည့္၊ မာလကာ သီးနဲ႔ ကၫြတ္တို႔လို ဗီတာမင္စီ ပါတဲ့ အစာေတြကို စားေပးသင့္ပါတယ္။

ငါး ဘာေၾကာင့့္္ စားသင့္တာလဲ

တစ္ပတ္မွာ အနည္းဆံုး ငါးသံုးႀကိမ္ စားေပးပါ။ ဆာဒင္းနဲ႔ ဆယ္လ္မြန္တို႔လို အဆီမ်ားတဲ့ ငါးေတြမွာ မွတ္ဥာဏ္ အားေကာင္းေစတဲ့ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီး အက္စစ္မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။

ေထာပတ္သီး ဘာေၾကာင့္္ စားသင့္တာလဲ

ေထာပတ္သီး၊ အခြံမာတဲ့ အေစ့အ ဆန္ လက္တစ္ဆုပ္စာနဲ႔ သံလြင္ဆီတို႔ ဟာ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္တဲ့ အဆီေတြ ျဖစ္တာေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္ကို က်န္းမာေစ ပါတယ္။

ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား ဘာေၾကာင့့္္ စားသင့္တာလဲ

ဗီတာမင္ေအနဲ႔ ဘီတာကယ္႐ိုတင္း အမ်ားအျပား ပါဝင္တဲ့ လိေမၼာ္ေရာင္နဲ႔ အဝါေရာင္ရင့္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ေတြက ကိုယ္ခံ စြမ္းအား စနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစ သလို မ်က္စိ အျမင္အာ႐ံုကို ေကာင္းမြန္ ေစတာေၾကာင့္ သင္ခန္းစာေတြကို ဖတ္ ႐ႈေလ့လာေနရသူေတြ စားသင့္ပါတယ္။

အမွ်င္ပါေသာ ေကာက္ႏွံစာ ဘာေၾကာင့့္္ စားသင့္တာလဲ

အခြံခြ်တ္ မထားတဲ့ ေကာက္ႏွံစာမွာ အမွ်င္ဓာတ္ အမ်ားအျပား ပါဝင္တာေၾကာင့္ အူလႈပ္ရွား မႈကို ေကာင္းေစကာ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကို တည္ၿငိမ္ ေစပါတယ္။ စိတ္ဖိစီးမႈ တြန္းလွန္ ေပးႏိုင္တဲ့ ဗီတာမင္ဘီလည္း မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ စိတ္တည္ၿငိမ္ ေစၿပီး အရာရာကို ရွင္းရွင္း လင္းလင္း၊ ၾကည္ၾကည္ လင္လင္ ေတြးေခၚ ႏိုင္ေစပါတယ္။ ဗီတာမင္ဘီက သင္ခန္းစာ ေတြကို ေလ့လာမွတ္သားေန ခ်ိန္အတြင္း စြမ္းအင္ တိုးေစပါတယ္။ ဗီတာမင္ ဘီမ်ားစြာ ပါဝင္တဲ့ ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳးမွာ ပ႐ိုတင္း ဓာတ္လည္း ပါဝင္တာေၾကာင့္ အသားမ်ားမ်ား မစားျဖစ္တဲ့ ေက်ာင္းသား၊ ေက်ာင္းသူေတြ အဓိက စားသင့္ပါတယ္။

ဒိန္ခ်ဥ္ ဘာေၾကာင့့္္ စားသင့္တာလဲ

ဒိန္ခ်ဥ္ အလြတ္ကို စားတာက အစာ ေၾကညက္ေစၿပီး အူထဲမွာ အက်ိဳးျပဳ ဘက္တီး ရီးယားကို တိုးေစတာေၾကာင့္ ေက်ာင္းသား၊ ေက်ာင္းသူေတြ အတြက္ သင့္ေတာ္ပါတယ္။

အခ်ိဳရည္ႏွင့္ သၾကားပါေသာ ေဖ်ာ္ရည္မ်ား ဘာေၾကာင့္ ေရွာင္သင့္တာလဲ

ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကို ျမင့္တက္ ေစႏိုင္တဲ့ အခ်ိဳရည္နဲ႔ သၾကားပါတဲ့ အရည္ေတြက အာ႐ံု စူးစိုက္ႏိုင္ဖို႔ ခက္ခဲ တတ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အခ်ိဳစားခ်င္ စိတ္ျပင္းျပေနရင္ အစာစားၿပီး အနည္းငယ္ပဲ ေသာက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ စားတဲ့ အစာနဲ႔ ေရာၿပီး အစာေၾက ႏွုန္းေႏွးကာ ေသြးေၾကာ ထဲ ေရာက္ရွိႏႈန္း ေလ်ာ့နည္း သြား ႏိုင္ပါတယ္။

ေကာ္ဖီျပင္းျပင္း ဘာေၾကာင့္ ေရွာင္သင့္တာလဲ

တစ္ေန႔တာ အတြင္း ေကာ္ဖီ အနည္းငယ္ ေသာက္တာနဲ႔ အိပ္ရာ မဝင္ခင္ အခ်ိန္ ေလးနာရီ အတြင္း ေကာ္ဖီ မေသာက္ဘဲ ေနတာက အဆင္ေျပေပမယ့္ ေကာ္ဖီျပင္းျပင္း ကိုေတာ့ မေသာက္မိဖို႔ လိုပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ ကဖင္းဓာတ္က ဦးေႏွာက္ကို တက္ၾကြလြန္ ေအာင္ လံႈ႔ေဆာ္ ေပးႏိုင္ၿပီး အိပ္မေပ်ာ္ ျဖစ္ေစလို႔ပါ။ တစ္ေန႔တာ ေလ့လာသင္ ယူခဲ့သမွ် မွတ္မိ ေနေစဖို႔ ညဘက္မွာ ႏွစ္ႏွစ္ၿခိဳက္ၿခိဳက္ အိပ္ေမာက်ဖို႔ လိုပါတယ္။

ဆီေၾကာ္ထားေသာ အျမန္စာမ်ား ဘာေၾကာင့္ ေရွာင္သင့္တာလဲ

ဆီေၾကာ္ထားတဲ့ အျမန္စာ ထဲမွာပါတဲ့ ထရန္႔စ္ဖတ္စ္ ေတြက ဦးေႏွာက္ထဲမွာ လိုအပ္တဲ့ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီး အက္စစ္ကို အစားျပန္မထိုးႏိုင္တဲ့အျပင္ စိတ္ဓာတ္ က်တာလို စိတ္ေဝဒနာကို ျဖစ္ေစ ႏိုင္ပါတယ္။ အဆီမ်ားတဲ့ အစာေတြမွာ ကယ္လိုရီ ပါဝင္မႈ လြန္ကဲၿပီး အာဟာရ ဓာတ္နည္း တာေၾကာင့္ တစ္ေန႔လံုး ပင္ပန္းေန ႏိုင္ပါတယ္။ အဲဒီအခါ ကိုယ္တြင္းရွိ ေအာက္ဆီဂ်င္ ေတြကို ဦးေႏွာက္က အာ႐ံု စူးစိုက္ႏိုင္ဖို႔ မသံုး ႏိုင္ေတာ့ဘဲ အစာေခ် ဖ်က္ဖို႔ အတြက္ သံုးေနရတာေၾကာင့္ ေလ့လာ သင္ယူ ႏိုင္စြမ္း ေလ်ာ့က် တတ္ပါတယ္။

ဇြန္ခိုင္ဦး(ေဆး၀ါးတကၠသိုလ္)

ျမ၀တီ