Pages
▼
ေရရွည္မွန္မွန္ စားသြားရင္ ဒီေလာက္ အႏၲရာယ္မ်ားပါတယ္ဆိုတဲ့
အခ်ိဳမႈန္႔ဆိုတာ Mono Sodium Glutamate (MSG) လို႔ ေခၚတဲ့ ျဒပ္ေပါင္းတစ္ခု
ျဖစ္ပါတယ္။ Glutamic Acid လို႔ေခၚတဲ့ JhAmino Acid တစ္မ်ိဳး ပါဝင္ၿပီး
စားစရာထဲ ထည့္လိုက္ရင္ Free Glumate ေတြအျဖစ္ကို ေျပာင္းလဲသြားကာ
အစားအေသာက္ေတြရဲ႕ အရသာကို ဓာတုနည္းနဲ႔ လွ်ာေပၚမွာ ဆပြားတိုးေပးလိုက္တာ
ျဖစ္ပါတယ္။ အခ်ိဳမႈန႔္ဟာ ဟင္းခတ္ပစၥည္းတစ္ခု ဟုတ္ပါလား။ ပံုမွန္
သံုးသင့္တဲ့ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္တစ္ခု လံုးဝ မဟုတ္ပါ။ နည္းနည္းစားစား၊
မ်ားမ်ားစားစား ေရရွည္စားခဲ့ရင္ေတာ့ အႏၲရာယ္ ရွိႏုိင္တာပါပဲလို႔
ပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကပါတယ္။ Good Manufacturing Practice (GMP) လို႔ေခၚတဲ့
ကမာၻ႕အဆင့္ ထုတ္လုပ္မႈ စနစ္ေကာင္း (GMP) စနစ္ရဲ႕ အစားအေသာက္ေတြ
ထုတ္လုပ္တဲ့ေနရာမွာ အခ်ိဳမႈန္႔ လံုးဝ မပါပါဘူး။ ႏုိင္ငံတကာက
စူပါမားကတ္ႀကီးေတြမွာ အခ်ိဳမႈန္႔ကုိ ရွာေဖြလုိ႔ မရပါဘူး။ ဝယ္ခ်င္လုိ႔
ရွာေဖြခဲ့ရင္လည္း ေမာ႐ုံပဲ အဖတ္တင္မွာပါ။ အခ်ိဳမႈန္႔ကို ေရရွည္
ပံုမွန္စားသံုးသြားရင္ ဘာဆိုးက်ိဳေတြ ရွိလာႏုိင္မလဲ။